fbpx

Páncélostiszt

Nyomtatás
Richard Freiherr von Rosen
Szállítás GLS 2 kg-ig 1870,00 Ft
Szállítás MPL 10 kg-ig 3190,00 Ft
Szállítás MPL csomagpont 20 kg-ig 2190,00 Ft
Alapár:6990 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár5243 Ft
Kedvezmény-1747 Ft
Leírás

Műnyomó papírra készült, 386 korabeli fényképpel illusztrált kötet

Panzer III-assal, Tigerrel és Königstigerrel Oroszországban, Franciaországban és Magyarországon


Richard von Rosen egy Panzer III-as lövegirányzójaként kezdte a II. világháborút, majd a ranglétrán emelkedve egy Königstiger többszörösen kitüntetett főhadnagyaként fejezte be.

Von Rosen memoárját, mely a háború során vezetett naplójára és a levelezésére épül, majdnem 400 korabeli fénykép teszi még lebilincselőbbé. A szerző kiváló emlékezőtehetséggel bír, jó szeme van a részletekhez, emlékirata fontos információkkal gazdagítja a német páncélos fegyvernem II. világháborús szerepléséről szóló ismereteinket.

Von Rosen a háború számos jelentős csatájában részt vett, ott volt a keleti fronton a Barbarossa idején és Kurszknál, Königstiger páncélosokat irányított Normandiában, és harcolt Magyarországon a szovjetek ellen. A Königstigerekből mindössze 489 került legyártásra, ez volt a szolgálatba állított legerősebb nehéz harckocsi, páncélzatát ésszerű távolságból csak egyetlen gránáttípus tudta átütni.

Jelen munka nem pusztán a II. világháborús német páncélos-hadviselésről készült emlékirat: első kézből származó beszámoló, melynek lapjain megelevenednek egy páncélosszázad mindennapjainak sikerei, kényelmetlenségei, örömei és csalódásai.

Báró Richard von Rosen a II. világháború után a Bundeswehrben és a NATO-nál szolgált, 1982-ben vezérőrnagyként vonult nyugállományba.

 

 

Szerző:
Richard Freiherr von Rosen
Terjedelem:
384 oldal
Kötés:
keménytáblás védőborítóval
Méret:
146×209 mm
Illusztráció:
fekete-fehér fotók és térképek
ISBN:
9789637054907
Megjelenés éve:
2020