A kisgyermek gondozása

NyomtatásE-mail
June Thompson
Alapár:2499 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár1999 Ft
Kedvezmény-500 Ft
Leírás

A csecsemő életének első éve alatt a szülőknek az információk valóságos tárháza áll rendelkezésükre szakkönyvekben, illetve az egészségügyi intézményeknek és az egészségügyi személyzetnek köszönhetően. A kisgyermek gondozásához azonban már nem ilyen egyszerű ismereteket szerezni. Most azonban íme a segítség azon új problémák és aggodalmak kezelésére, amelyek a csecsemő kisgyermekké válása során adódnak.

A kisgyermek gondozása című, kezdőknek szóló kézikönyv végigkalauzolja a szülőket, hogy hogyan alakítsák ki az egészséges táplálkozás, öltözködés, éjszakai és délutáni alvás mindennapos menetét, és miként birkózzanak meg fegyelmezés gondjaival. Bemutatja a könyv, hogy hogyan intézzük a bilizést, hogyan tegyünk eleget a gyermek érzelmi igényeinek, miként alakítsuk ki a bizalom légkörét, és hogyan csökkentsük a kicsi félelmeit.

Beszél a könyv továbbá a játék fontosságáról, sok ötletet ad arra, hogy játék hogyan tehető szórakoztatóvá, és számos tevékenységet felsorol, amelyeket kint vagy bent lehet végezni. Végül pedig ismereteket nyújt a szülőknek, hogy hogyan irányítsák gyermekük egészséges fejlődését, hogyan ismerjék fel a betegség jeleit, és hogyan kezeljék a beteg gyermeket.

Régen jelentett számomra könyv olyan kellemes, üdítő élményt mint June Thompson művének magyar változata. Biztos vagyok abban, hogy hasznos és élvezetes olvasmány lesz nemcsak a szülők, hanem mind az egészséges, mind a beteg gyermekekkel foglalkozó szakemberek: óvónők, dadák, gyermekorvosok, nővérek és pszichológusok számára.

Prof. Dr. Oláh Éva egyetemi tanár
a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinikai igazgatója

Szerző:
June Thompson
Terjedelem:
96 oldal
Kötés:
kartonált
Méret:
170×248 mm
Illusztráció:
színes fotók
ISBN:
9789637054105