A tudatos szülő

Nyomtatás
Dr. Shefali Tsabary
Alapár:3675 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár2940 Ft
Kedvezmény-735 Ft
Tudatos_Page_1
Tudatos_Page_2
Tudatos_Page_3
Tudatos_Page_4
Tudatos_Page_5
Tudatos_Page_6
Tudatos_Page_7
A tudatos
Leírás

Hogyan változhatunk meg és tehetjük erősebbé gyermekünket?

A dr. Shefali Tsabary által vázolt újszerű nevelési stílus azon felismerésre épül, hogy a gyermek alapos önvizsgálatra és átalakulásra késztetheti szüleit. Az általa bemutatott szülő–gyermek kapcsolatban a gyermek nem a szülő érzelmi és spirituális örökségének az átvevője, hanem a szülő fejlődésének előmozdítója.

Szülők és gyermekek közös tanulási folyamatában a hatalom, az irányítás és a dominancia lényegtelen fogalmakká degradálódnak, közös útjukat a kölcsönösségen alapuló kapcsolat és a spirituális partnerség élménye határozza meg.

Sok szülő sajnálatos módon – bár akaratán kívül – lelki defektusokat és/vagy érzelmi sekélyességet hagyományoz gyermekeire. Az ebben gyökerező viselkedési zavarok kezelésére a hagyományos gyereknevelési útmutatók az irányítás kifinomult technikáit és gyors megoldási módszereket ajánlanak.

Ezzel ellentétben a dr. Tsabary javasolta tudatos megközelítésben a gyerekek tükröt tartanak szüleik elfeledett énje elé. A szülőnek, aki hajlandó belenézni e tükörbe, lehetősége adódik kapcsolatba lépni önnön teljességével.

Ha a szülő megtalálta a visszautat saját valódi lényéhez, lelki kapcsolatba kerül gyermekével. Mihelyt ráébred, hogy gyermeke képes átvezetni őt a tudatos jelenlét állapotába, a szülői egó tartópillérei leomlanak.

Szerző:
Dr. Shefali Tsabary
Terjedelem:
266 oldal
Kötés:
keménytáblás
Méret:
152×228 mm
ISBN:
9789637054747
Megjelenés éve:
2013