A Luftwaffe vadászlégiereje

NyomtatásE-mail
David C. Isby
Leírás

Adolf Galland és mások – Ahogy a vadászpilóták látták

Korábban nem publikált beszámolók a Luftwaffe vadászlégierejének hadműveleteiről
Ezt az egyedülálló könyvet a II. világháború leghíresebb német vadászpilótáinak beszámolóiból állították össze, akik maguk is részt vettek a Luftwaffe csaknem valamennyi hadműveletében. Közismert német vadászrepülő-parancsnokok mondanak véleményt a saját és a szövetségesek repülőgépeiről, a hadműveletekről, a légi harc taktikájáról, a kiképzésről, a technológiáról, a Luftwaffe vereségének okairól. A beszámolókat a háború után az USAAF céljaira gyűjtötték össze.
A legtöbb beszámolót a 103 légi győzelmet elért híres vadászpilóta, a vadászrepülők tábornoka, Adolf Galland írta. Többek között elmondja véleményét a vadászrepülők által alkalmazott taktikákról, a kísérővadász-taktikákról, a vadászbombázók által alkalmazott harceljárásokról. Megismerhetjük a német pilóták véleményét a szövetséges repülőgépek teljesítményéről. Megtudjuk, „Hitsch” Hitschhold, a csatarepülők parancsnoka hogyan hajtotta végre FW 190-eseivel és Stukáival a rendkívül kockázatos bevetéseket, miképp vezette Heinz Bär, a 240 légi győzelmet elért vadászpilóta a kötelékét a háború alatt.
Walter Dahl, a bombázók elleni harc specialistája bemutatja a b-17-esek ellen alkalmazott taktikákat.
A Luftwaffe leghíresebb vadászpilótáinak beszámolóit összefoglaló kötet eddig csak Angliában jelent meg. Magyar nyelvű kiadása minden hazai hadtörténész és hadtörténet iránt érdeklődő számára forrásértékű alapmunka.

Szerző:
David C. Isby
Terjedelem:
235 oldal
Kötés:
keménytáblás
Méret:
146×210 mm
Illusztráció:
16 oldal fekete-fehér fotómelléklet
ISBN:
9789639037588
Megjelenés éve:
1999