fbpx

Putyin virtuális háborúja

Nyomtatás
William Nester
Alapár:5990 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár4792 Ft
Kedvezmény-1198 Ft
Leírás

Hogyan formálja át és destabilizálja Oroszország Amerikát, Európát és a nagyvilágot

Mi motiválja Putyint? A pénz és a hatalom iránti mohó vágynál sokkal több dolog mozgatja: fanatikus nacionalista, aki elszántan törekszik arra, hogy újra naggyá tegye Oroszországot. Sajnálkozik a Szovjetunió felbomlása miatt, mondván hogy „szétesése az évszázad legnagyobb geopolitikai katasztrófája volt”. Nosztalgiája érthető: kiterjedését, népességét, katonai erejét és presztízsét tekintve az orosz birodalom a Szovjetunió idején állt hatalma tetőpontján.

Putyin a hatalomgyakorlás virtuóza. A téttől függően ez „kemény” fizikai erő, például páncéloshadosztályok, multinacionális vállalatok és bérgyilkosok, vagy „lágy” pszichológiai ráhatások, például diplomácia, „mézcsapda”, kibertrollok és álhírgyárak megfelelő arányú, okos alkalmazását foglalja magában, hogy elhárítsa a fenyegetéseket és megragadja a kínálkozó lehetőségeket.  Orosz hekkerek betörtek Hillary Clinton kampánycsapata és a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) informatikai rendszerébe, ahonnan több tízezer kényes tartalmú emailt szereztek meg, melyeket nyilvánosságra hoztak a WikiLeaksen.

A Kreml jelenlegi vezetője a legtöbb elődjéhez hasonlóan éppoly realista gondolkodású, mint amilyen könyörtelen. Tisztában van az orosz kemény és puha hatalom korlátaival, ugyanakkor folyamatosan tágítani igyekszik ezek határait. Mindent megtesz az – általa annak tartott – orosz nemzeti érdekek érvényesítéséért. Véleménye szerint Oroszország csak annyira emelkedhet fel, amennyire a Nyugat hanyatlásnak indul, és egyszerre több fronton, módszeresen törekszik e cél elérésére. Putyin virtuális háborúja felfedi, miért és hogyan teszi ezt, s hogy mindez milyen súlyos következményekkel jár Amerikára, Európára és a világ többi részére.

Szerző:
William Nester
Terjedelem:
384 oldal
Kötés:
keménytáblás védőborítóval
Méret:
146×209 mm
ISBN:
9789637054938
Megjelenés éve:
2020