Aknavetővel a keleti fronton, 1941-1943

NyomtatásE-mail
Dr. Hans Heinz Rehfeldt
Alapár:5990 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár3894 Ft
Kedvezmény-2096 Ft
elokeszuletben.png
Leírás

Előrendelési kedvezmény 2021. április 11-ig: 35% – Várható megjelenés: 2021. április 8.

Műnyomó papírra készült, több mint 240 korabeli fényképpel illusztrált kötet

I. kötet: A moszkvai csatától a Zitadelle hadműveletig a Großdeutschland gépkocsizó gyalogezred ezred II. zászlóaljának 8. századában


Emlékiratai első kötetében Hans Rehfeldt feleleveníti, ahogy az 1940-ben letett érettségi vizsgát követően önként jelentkezett a páncélos fegyvernemhez, majd nehézaknavetős és nehézgéppuskás kiképzést kapott a Großdeutschland hadosztálynál. 1941-ben, alig 18 évesen a keleti frontra került, és Moszkvától délre részt vett a Tuláért folyó harcokban. Naplóbejegyzéseiben megdöbbentő, szemléletes képet fest a nélkülözésről, amint a katonák −52 °C-ban is harcoltak téli egyenruha és álcázás nélkül, a hóban fagyoskodva.

Rehfeldt Oroszországban harcoló alakulatát 1942-ben a veszteségek miatt feloszlatták. Ő maga súlyos fagyásos sérülést szenvedett, de az esélyekre rácáfolva − és az orvos elképedésére − újra lábra tudott állni. Visszavezényelték a frontra, és a harctéren tanúsított bátorságáért szakaszvezetővé léptették elő.

A több mint 240 fényképpel és saját készítésű térképpel illusztrált, lebilincselően izgalmas olvasmány egy katonáról szól, aki többször is közelről nézett szembe a halállal, egyúttal tanúbizonyságul szolgál rendíthetetlen kitartására és lelkierejére.

Akik most ismerkednek a keleti front történetével, azokat ámulatba fogja ejteni, mi mindenen kellett keresztülmennie Rehfeldtnek a túléléshez, azok pedig, akik jártasak valamennyire a náci Németország és a Szovjetunió közötti háború történetében, látni fogják, hogy a hiteles leírások alátámasztják a másutt olvasott tényeket, miközben újabb árnyalatokkal gazdagítják azokat. Bárhogy is, az olvasó érdekfeszítő utazásra számíthat.

Dr. Hans Heinz Rehfeldt 1923. április 21-én született a vesztfáliai Hagenben. 1941. október 27-én indult el a frontra, története is ekkortól datálódik. Vitézségéért számos kitüntetésben részesült. 1945-ben amerikai fogságba esett, egy hónapon át egy hadifogolytábor lakója volt, majd szabadon bocsátása utánmezőgazdasági munkát végzett. Később elvégezte az állatorvosi egyetemet, ezt követően állatorvosként praktizált. 2017-ben hunyt el.

 

 

Szerző:
Dr. Hans Heinz Rehfeldt
Terjedelem:
368 oldal
Kötés:
keménytáblás védőborítóval
Méret:
146×209 mm
Illusztráció:
240 fekete-fehér fotó
ISBN:
9789637054921
Megjelenés éve:
2021