fbpx

A Luftwaffe ászai

Nyomtatás
Mike Spick
A Luftwaffe aszai_beliv_Page_2
A Luftwaffe aszai_beliv_Page_3
A Luftwaffe aszai_beliv_Page_4
A Luftwaffe aszai_beliv_Page_5
A Luftwaffe aszai_beliv_Page_6
Leírás

A Jagdfliegerek taktikái és harceljárásai a II. világháborúban

A Luftwaffe legnagyobb ászai, az Experték megdöbbentő mértékben túlszárnyalták a szövetséges légierők ászait - olyannyira, hogy amikor a Jagdfliegerek eredményeiről készült feljegyzések napvilágra kerültek, óriási szenzációt keltettek.
A háború utáni kutatások bebizonyították, a német légicsata-győzelmek számára vonatkozó adatok hitelesek, s a hivatalos elismerést minden esetben szigorú ellenőrzési eljárás előzte meg. A győzelmi számadatokat végül elfogadták, ám a kérdés, hogy a Jagdfliegerek miképp tudták ilyen mértékben felülmúlni a szövetséges vadászpilótákat, továbbra is megválaszolatlan maradt.
Hogy felfedje a Luftwaffe-pilóták sikerének titkát, Mike Spick, a repüléstörténet kutatója elemzi a német mesterpilóták harceljárásait, részletesen megvizsgálja a háború minden nagyobb hadszínterét, különös tekintettel olyan tényezőkre, mint radar és radarzavarás, erőviszonyok, és természetesen a vadászrepülőgépek. Nagyítóüveg alá veszi néhány Experte egyéni taktikáját, s személyes beszámolókkal teszi korhűvé írását, olyannyira, hogy az olvasó sokszor valóban a pilótaülésben érezheti magát. Az kötetet 35 fotó és 25 ábra teszi még érdekesebbé.

Szerző:
Mike Spick
Terjedelem:
303 oldal
Kötés:
keménytáblás
Méret:
146×210 mm
Illusztráció:
fekete-fehér fotók és ábrák
ISBN:
9789639037335
Megjelenés éve:
1998