fbpx

Farkasfalka

Nyomtatás
David Jordan
Szállítás GLS 2 kg-ig 1870,00 Ft
Szállítás MPL 10 kg-ig 3190,00 Ft
Szállítás MPL csomagpont 20 kg-ig 2190,00 Ft
Alapár:
not_available_hu.gif
Leírás

A tengeralattjáró-háború és a szövetséges ellentámadás, 1939–1945

A Farkasfalka U-boot-parancsnokok beszámolói alapján idézi fel az U-boot-hadműveleteket, illetve azok következményeit; megvizsgálja a brit és amerikai hadvezetés kísérleteit, melyeket a tengeralattjárók jelentette veszély leküzdésére tettek; részletesen taglalja a hadjárat eseményeinek menetét. A Farkasfalka felteszi a kérdést, az U-bootok komolyan veszélyeztették-e a szövetségesek háborús erőfeszítéseit, vagy az egyes tengeralattjáró-kapitányok hőstettei ellenére eleve hátrányban voltak?

A Farkasfalka nem csupán a különböző hadműveletek eseményeiről szól; szót ejt a hadban álló nemzetek rivalizáló fegyvernemeinek politikai csatározásáról és az Atlanti-óceán térségében harcoló alakulatok irányításának nehézségeiről. A technika a tengeralattjárók ellen dolgozott: a könyv részletesen taglalja, hogy az U-bootok jelentette veszélyre milyen technikai fejlesztésekkel válaszoltak a szövetségesek. A tengeralattjáró-háború és a szövetséges ellentámadás minden aspektusát kitűnően ábrázoló fényképfelvételek mellett a Farkasfalka a világtörténelem egyik legfontosabb hadjáratában alkalmazott fegyvereket, felszereléseket ábrázoló nagyszerű rajzokkal is szolgál.

David Jordan óraadóként dolgozik a wiltshire-i Egyesített Fegyvernemek Katonai Tisztképző Főiskolán, ahol középhaladó és haladó légi és haditengerészeti tisztképző kurzusokat tart. Korábban a birminghami, worcesteri, keele-i, valamint az angol levelező rendszerű egyetemen volt előadó. Doktori végzettségét a Birminghami Egyetemen szerezte.

A több mint száz fényképpel illusztrált kötet részletes beszámolóval szolgál az U-boot-taktikákról, a konvojok elleni összecsapásokról, valamint a szövetséges ellentámadásokról.

Szerző:
David Jordan
Terjedelem:
176 oldal
Kötés:
keménytáblás
Méret:
210×290 mm
Illusztráció:
fekete-fehér fotók és ábrák
ISBN:
9789639329706