fbpx

Stroke

Nyomtatás
Dr. Vladimir Hachinski–Larissa Hachinski
Leírás

Alapvető ismeretek az agyvérzésről és az agyi infarktusról

Az ember élete gyakran minden előrejelzés nélkül, hirtelen vesz nem várt fordulatot. Elég egy apró kis vérrög, vagy egy értágulat elpattanása ahhoz, hogy az agy egy részének működése leálljon, és az érintett egyén soha életében ne tudjon többé járni, beszélni vagy gondolkodni. Ha valaki túlélt már egy stroke-ot vagy olyan ember mellett él, aki stroke következtében vált bénává, magatehetetlenné, fogyatékossá, az soha többé nem tudja könnyedén venni az életet.
Bár az agyvérzés és az agyi infarktus a halált vagy fogyatékosságot okozó kórállapotok között az első helyen áll, saját kockázatukat sokan még ma is alábecsülik, és nincsenek tudatában annak, milyen iszonyatos rombolást tud végezni egy ilyen betegség. Pedig ha a kockázatot időben felismerik, a stroke kivédhető, megelőzhető, ha pedig már kialakult, az időben elkezdett kezelés még megmentheti a beteg életét, javíthatja életminőségét.

Könyvben Larissa és Vladimir Hachinski a laikusok számára is könnyen érthető módon szól a stroke-ról és szolgál hasznos információkkal mindazoknak, akik szeretnének többet tudni erről a sokat emlegetett kórállapotról akár kíváncsiságból, akár azért, mert magukat vagy valamely családtagjukat, barátjukat veszélyeztetve érzik. A kötet a következő témákat foglalja magában:

  • mi is tulajdonképpen a stroke és mit tehetünk kialakulásának megakadályozása érdekében;
  • miért fontos, hogy a nők is foglalkozzanak a stroke kérdésével;
  • hogyan lehet felismerni és kezelni a már kialakult stroke-ot;
  • miért fontos az azonnal elkezdett kezelés;
  • hogyan építhető, szervezhető újjá a stroke-túlélo és családjának élete.

A könyvet ábrák és esetismertetések gazdagítják és teszik még érdekesebbé, szemléletesebbé.

Szerző:
Dr. Vladimir Hachinski - Larissa Hachinski
Terjedelem:
176 oldal
Kötés:
kartonált
Méret:
145×208 mm
Illusztráció:
fekete-fehér ábrák
ISBN:
9789637054020