fbpx

Ha a gyermek cukorbeteg

Nyomtatás
D. Daneman–M. Frank–K. Perlman
Alapár:2499 Ft
Alapár adóval együtt:
Fogyasztói ár1999 Ft
Kedvezmény-500 Ft
Leírás

Egy teljesen egészséges gyermek elkezd kicsit több folyadékot inni, és több vizeletet üríteni a szokásosnál. Nemsokára láthatóan fogyni kezd, lassan csak árnyéka önmagának. Fáradt, gyenge, nyűgös. Orvosi vizsgálat, a „biztonság kedvéért”. A diagnózis: cukorbetegség. Hány és hány család szembesül nap mint nap azzal a ténnyel, hogy gyermekük, „a kicsi” vagy „a nagy” cukorbeteg, hányan lesik rettegve az orvos arcát, amikor a leletekkel feltűnik a kórteremben, hányan reménykednek könnyek közt, hogy talán tévedés az egész, míg végül mindannyian belenyugszanak a megmásíthatatlanba, és megtanulnak együtt élni a cukorbetegséggel. A diagnózis életre szóló, a kezelés inzulin adása és diéta. Az előírások betartásával azonban az eredmény továbbra is teljes és kiegyensúlyozott élet.
A Torontói Gyermekkórház 35 éve segíti elkötelezetten a cukorbeteg gyermekek, a cukorbetegség által érintett családok életét.
Ebben a könyvben a Torontói Gyermekkórház tapasztalt, képzett szakemberei ismertetik meg az olvasót a cukorbetegség kórélettani hátterével, lefolyásával, várható szövődményeivel, és a kezelés egyre jobb lehetőségeivel. Hasznos segítség mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni errol a betegségről, és arról, hogyan lehetséges a cukorbetegséggel együtt is boldogan és aktívan élni.

Szerző:
D. Daneman–M. Frank–K. Perlman
Terjedelem:
208 oldal
Kötés:
kartonált
Méret:
145×208 mm
ISBN:
9789639329904